Povoljni krediti za mala i srednja preduzeća u RS

Bez autora
May 06 2010

Hipo Alpe Adrija banka Banjaluka pokrenula je četvoromjesečnu akciju tokom koje će od 1. maja do 1. septembra malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima ponuditi dvije kreditne linije uz nominalne kamatne stope od 7,9 i 8,9 odsto i period otplate do pet i 12 godina. Preduzetnici će, te mala i srednja preduzeća moći da apliciraju za kredite za osnovna sredstva, odnosno finansiranje nabavke opreme, mašina, vozila i investicije kao što su kupovine, izgradnje, rekonstrukcije, uređenja i proširenja poslovnih objekata i zemljišta, na rok do 12 godina uz grejs period do 12 mjeseci i nominalnu kamatnu stopu od 7,9 odsto. Druga kreditna linija odnosi se na kredite za trajna obrtna sredstva koja su namijenjena za kupovinu roba, zaliha, repromaterijala i ostalih trajnih obrtnih sredstava, na rok do pet godina uz grejs period do šest mjeseci i nominalnu kamatnu stopu od 8,9 odsto...

Povoljni krediti za mala i srednja preduzeća u RSHipo Alpe Adrija banka Banjaluka pokrenula je četvoromjesečnu akciju tokom koje će od 1. maja do 1. septembra malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima ponuditi dvije kreditne linije uz nominalne kamatne stope od 7,9 i 8,9 odsto i period otplate do pet i 12 godina.

U saopštenju ove banke navodi se da će preduzetnici, te mala i srednja preduzeća moći da apliciraju za kredite za osnovna sredstva, odnosno finansiranje nabavke opreme, mašina, vozila i investicije kao što su kupovine, izgradnje, rekonstrukcije, uređenja i proširenja poslovnih objekata i zemljišta, na rok do 12 godina uz grejs period do 12 mjeseci i nominalnu kamatnu stopu od 7,9 odsto.

Druga kreditna linija odnosi se na kredite za trajna obrtna sredstva koja su namijenjena za kupovinu roba, zaliha, repromaterijala i ostalih trajnih obrtnih sredstava, na rok do pet godina uz grejs period do šest mjeseci i nominalnu kamatnu stopu od 8,9 odsto.

"Želimo da kroz ovu ponudu kredita sa vrlo povoljnim kamatnim stopama dodatno stimulišemo razvoj i rast segmenta malih i srednjih preduzeća i preduzetnika na domaćem tržištu i pomognemo u prevazilaženju trenutne krize", rekao je izvršni direktor Hipo banke Gerhard Lener.

On je naglasio da će Hipo banka u narednom periodu snažno podržavati upravo ovaj tržišni segment kojem je namijenila milione KM, jer smatra da je upravo to budućnost domaće privrede i generator novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik